Jazero Lago di Garda, nádherné záhrady Talianska a Merano

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1352689
Cena od: 329 €
Príplatky od: 10 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.05.2025 5 dní First Minute 329 € +10 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vydajte sa k okúzľujúcemu a najväčšiemu talianskemu jazeru Lago di Garda, ktoré je vsadené do majestátneho sveta hôr a obklopené malebnými mestečkami s pôvabnými uličkami.
Trblietavá hladina jazera, stredomorská atmosféra, neskutočné výhľady na hory, typické úzke uličky v mestečkách, miesta preslávené vínom, vodný hrad, kúpele,... to všetko vám ponúkne jazero Lago di Garda, ktoré je letoviskom na veľmi vysokej úrovni. Neobídete ani vychýrené kúpeľné mestečko Merano a jedny z najkrajších záhrad Talianska – Trauttmansdorff s botanickou záhradou a množstvom druhov exotických kvetov.

Program:
1. deň:
odchod zo Slovenska vo večerných hodinách.


2.deň:
v ranných hodinách navštívite prekrásne záhrady Trauttmansdorf, ktoré preslávila cisárovná Sissi, pretože práve tu trávila zimné mesiace, keď navštevovala neďaleké kúpele v Merane.
Neskutočné záhrady v Trauttmansdorffe sa rozprestierajú na ploche 12 hektárov vo forme prírodného amfiteátra. Ich návšteva bude pre vás nezabudnuteľná.
Na ich výstavbe sa podieľali architekti nielen z Európy, ale aj z Japonska. Nakoľko je tu klíma veľmi priaznivá, darí sa tu rôznym exotickým rastlinám.
Stratiť sa môžete aj v záhradnom labyrinte, prejdete sa krásnymi záhradami plnými voňavých kvetov, stromov, jazierok a čakajú na vás aj dve výhliadkové plošiny, odkiaľ si vychutnáte neskutočné výhľady na záhrady a veľkolepé hory.
V popoludňajších hodinách sa zastavíte v kúpeľnom meste Merano. V Merane dýchne na vás okázalosť starého kúpeľného mesta s krásnymi secesnými vilami a parkmi z obdobia monarchie.
Merano navštevovali rôzni noblesní hostia, nielen Sissi, ale aj množstvo ďalších šľachticov, básnikov, skladateľov a maliarov. Dokonca tu pôsobila aj kúpeľná polícia, ktorá dohliadala na všetky kúpeľné predpisy niekedy čudného charakteru. Do začiatku prvej svetovej vojny boli promenády a parky primárne určené pre kúpeľných hostí a turistov.
V primeranom oblečení mali síce prístup i miestni obyvatelia, ale pokiaľ tu bolo veľa návštevníkov, museli prenechať lavičky cudzincom. S ohľadom na osoby, ktoré trpeli pľúcnymi chorobami, bolo zakázané vírenie prachu s dlhými sukňami. Hlavným hitom Merana sú kúpele – Terme Merano, ktoré sú preslávené množstvom kúpeľných procedúr od kúpeľov vo vlne juhotirolských oviec, sennými kúpeľmi, kúpeľmi nôh v teplom borovicovom ihličí,.... Po prechádzke Meranom a jeho zaujímavosťami odídete autobusom na hotel. Ubytovanie. Nocľah.

3.deň:
po raňajkách sa presuniete k najväčšiemu talianskemu jazeru Lago di Garda. Zastavíte sa v jednom z najpôvabnejších miest jazera – Malcesine.
Mestečko má tú najkrajšiu siluetu v okolí Garského jazera a letovisko patrí medzi celoročné dovolenkové ciele, pretože známe pohorie Monte Baldo ponúka vynikajúce podmienky aj pre lyžovanie.
Ako prvé navštívite hrad, z ktorého sa vám otvorí nádherný výhľad na celé mestečko. Malcesine preslávil aj spisovateľ Johann Wolfgang von Goethe, ktorý sa v meste ocitol náhodou a hrad v Malcesine ho natoľko zaujal, že chcel jeho podobu nakresliť. Keď si to miestni ľudia všimli, bol obvinený zo špionáže a len vďaka šťastiu sa mu podarilo vyhnúť sa žaláru.
Úzkymi uličkami sa dostanete k útulným námestiam, uvidíte staré kamenné domy rôznych farieb, kvety v okeniciach, rastliny na fasádach, štýlové obchodíky, kaviarne a reštaurácie. Loďou sa preplavíte do mestečka Limone Sul Garda, ktoré vyzerá akoby bolo vystrihnuté z rozprávkovej knižky.
Limone malo kedysi najrozsiahlejšie citrónovníkové lesíky v celej oblasti Gardského jazera.
Prejdete sa širokou pobrežnou promenádou Lungolago Marconi k centrálnej časi Piazza Garibaldi.
O pár metrov ďalej sa rozprestiera starý prístav, malá zátoka s domami, ktorých steny sú pokryté nespočetným množstvom kvetov.
Môžete sa túlať kľukatými uličkami do svahu, kde nájdete tiché zákutia, brečtanom prerastené fasády domov, ktoré sú ozdobené keramickými citrónmi.
V podvečerných hodinách plavba z Limone Sul Garda do Malcesine. Keď sa budete blížiť do Malcesine loďou, z hladiny jazera si vychutnáte najslávnejšiu siluetu Gardského jazera. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


4.deň:
Po raňajkách navštívite romantické mestečko Sirmione, ktorého krásu ospevoval už Goethe a rímsky básnik Catullus. Sirmione leží na polostrove a dominuje mu najkrajší a najlepšie zachovalý vodný hrad v Európe.
Za ním sa vám otvoria vydláždené staromestské ulice, námestia, nádherne sfarbené kamenné domy, obchody, kaviarne.
Mnohé steny domov a balkóny sú pokryté bujným porastom kvetov. Prechádzkou cez staré mesto prídete až ku kúpeľom.
Liečivé účinky kúpeľov preslávili Sirmione ako jedno z najvýznamnejších kúpeľných miest severného Talianska. Cez kopec sa dostanete cez olivový háj, ku Catullovým jaskyniam, k slávnym zrúcaninám obrovskej rímskej vily.
Neskôr môžete navštíviť trajektom (s našim sprievodcom) obľúbené mestečko Bardolino, ktoré aj s okolím patrí k najznámejším vinárskym oblastiam.
Prejdete sa po starom meste, kde môžete ochutnať pohár vína bardolina. Piazza Matteotti tvorí stred starého mesta, kde nájdete mix obchodov, kaviarní, tratórií. Po krátkej prehliadke mestečka individuálne voľno. V podvečerných hodinách plavba trajektom z Bardolina do Sirmione a potom odchod autobusom na Slovensko.

5.deň:
v ranných hodinách príchod autobusom na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
povinný vstupný poplatok do talianskych miest pre turistické autobusy - 10 € / osoba ( poplatok je rozpočítaný na počet miest v autobuse )
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
lodný lístok Bardolino – 20 € / osoba
lodný lístok Limone Sul Garda – 13 € / osoba
hrad Malcesine - 6 € / dospelá osoba, 5 € / seniori nad 65 rokov, 3 € / deti
hrad Sirmione - 5 € / osoba, do 18 rokov / zadarmo
záhrady Trauttmansdorff - 11 € / osoba po skupinovej zľave
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour