Zámok Eisenstadt a Forchtenstein s prepychom Esterházyovcov

Destinácia: Rakúsko, Burgenland
Kód zájazdu: 1352701
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Nechajte sa uniesť honosnosťou Esterházyovských dvorov, ktorými sa inšpiroval aj mladý Goethe a ich veľkú ríšu ospieval v jednom zo svojich diel. Už z diaľky uvidíme impozantný hrad Forchtenstein – symbol Burgenladska, v ktorom nájdete aj obraz domnelého grófa Drakulu a práve tento obraz slúžil ako predloha slávneho románu.
Dozviete sa o povesti tohto krutého panovníka, ktorý hroznými spôsobmi zaobchádzal so svojimi tureckými nepriateľmi. Pozoruhodná je aj studňa na hradnom dvore, kde by mohla zmiznúť aj celá veža viedenského Dómu sv. Štefana.
Ďaľším skvostom bude zámok v Eisenstadte, kde vítali Esterházyovci svojich hostí. Ich ceremónia privítania bola známa aj za hranicami krajiny.
Hostia boli dokonca vyzdvihnutí na nosidlách a čakali na prijatie u knieťaža. Esterházyovci skutočne nešetrili a pri slávnostom stolovaní bolo 23 chodov úplnou samozrejmosťou.
Zvláštna atmosféra budovy inšpirovala aj Josepha Haydna k jeho výnimočnej hudbe. V zámku sa nachádza aj Haydnova sála s originálnymi freskami na strope. Po akustickej stránke patrí medzi najlepšie sály na svete a koná sa tu niekoľko koncertov ročne.
V Eisenstadte budete mať čas aj na individuálne voľno, ktoré môžete stráviť prechádzkou po peknom parku, ktorý sa nachádza za zámkom alebo sa túlať uličkami starého mesta.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
prehliadku historickej časti Viedne
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba  ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky: 
Nitra - 6 € (garantovaný zvoz)
Sereď  - 6 € (garantovaný zvoz)
Trnava - 6 € (garantovaný zvoz)
Bratislava - 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.
Generované systémom ProfiTour