Madrid a Toledo

Destinácia: Španielsko
Kód zájazdu: 1353042
Cena od: 1 144,93 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

08.05.2025 4 dni First Minute 1 144,93 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Madrid ako hlavné mesto Španielska je zaslúženým bodom na mape cestovateľov. Prechádzka kráľovským Madridom znamená naraziť na ikonické miesta, akým je palác, veľké námestie so 400ročnou históriou, múzeá, ulice plné obchodov a výborné tapas, park Retiro a bulvár Paseo del Pradopridaný na zoznam UNESCO. Cesta vlakom nás zvedie ešte za krásami Toleda, ktoré ukryté zamohutnými hradbami sladko rozvoniava aj do diaľok.


Program:
1. deň:
Po prílete do Madridu nás čaká prvé zoznámenie sa s metropolou španielskeho kráľovstva. Cez Španielske námestie Plaza de Espaňa, kde si pripomenieme slávneho spisovateľa Cervantesa prostredníctvom súsošia jeho románových hrdinov – Dona Quijota a verného sluhu Sancha sa prejdeme ku Kráľovskému palácu Palacio Real s jeho záhradami. Palác je oficiálnym sídlom španielskeho kráľovského rodu a je považovaný za najrozsiahlejší v západnej Európe. Pohľadom na majestátnu katedrálu Santa Maria Almudena a baziliku San Francisco el Grande, ktorá je jedným z diel talianskeho architekta Sabatiniho zakončíme prvý deň našej madridskej návštevy.

2. deň:
Pokračujeme v prehliadke mesta a začneme rovno pri ikonickom strede Madridu, Puerta del Sol. Odtiaľ po Calle Mayor prejdeme na námestie Plaza Mayor, ktoré bolo v minulosti centrom mesta. Spoznáme centrum života Habsburgovcov 17. st. s historickými budovami, obchodmi, terasami a kvalitnými tapas barmi. Nevynecháme gastronomický raj, plný toho najlepšieho jedla a pitia, tržnicu Mercado San Miguel. Výstavná trieda Gran Vía nás dovedie až k slávnej obrazárni El Prado. Užijeme si aj individuálne voľno s možnosťou návštevy múzeí: Museo del Prado, Museo nacional de arte Reina Sofia či galérie Thyssen - Bornemisza.

3. deň:
Vlakom sa presunieme do jedného z najkrajších španielskych miest, do Toleda (UNESCO). Prehliadneme si úchvatné mesto troch kultúr, ukryté za mohutnými hradbami. Očarí nás jeho zmysel pre marcipán, ale aj architektúra, kde sa na malom priestore striedajú kresťanské kostoly a kláštory, židovské synagógy i mešity. Zastavíme sa na trojuholníkovom námestí Zocodóver, kde sa nachádza gotický skvost v podobe katedrály a kostol San Tomás s jedinečnou mudéjarskou vežou. Spoznáme tiež múzeum El Greco a Sinagogu del Tránsito – Museo Sefardí. Bývalá synagóga, dnes už kostol Santa María la Blanca upúta pozornosť svojimi nádhernými oblúkmi a maurskými dekoráciami. A nezabudneme na mešitu z 10. st., no dnes už kostol Cristo de la Luz. Nazrieme aj do niektorej z manufaktúr a predajní toledských šperkov a plní dojmov zakončíme dnešné poznávanie.

4. deň:
V závislosti od časových možností si vychutnáme voľný čas. Transfer nás presunie na letisko, odkiaľ odletíme do Viedne.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
3*/4*

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
letecká


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfery BA - letisko - BA. Miestna doprava počas výletov. 3 x ubytovanie v hoteli 3*/4* s raňajkymi. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Vlak. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour