Albánsko - neobjavený raj

Gjirokaster Ohridské jazero Albánsko - Neobjavený raj Albánsko -  malé jazero Albánsko -  cesta Albánsko -  kamenná cesta Albánsko - Pohľad na mesto Albánsko - Pamiatky a architektúra Albánsko - Pohľad na mesto Albánsko - pláž pri mori Albánsko - Pamiatky a architektúra Albánsko - ulice mesta Albánsko - Pamiatky a architektúra Albánsko - Pohľad na okolie Albánsko - okolitá príroda Albánsko - Pohľad na okolie Albánsko - Pamiatky a architektúra Albánsko - pohľad na krajinu
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1353058
Cena od: 1 429,62 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

18.05.2025 8 dní First Minute 1 429,62 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Objavte neobjavený raj na albánskej riviére s prekrásnymi scenériami a piesočnými plážami, členitým vnútrozemím s horskými priesmykmi a olivovými hájmi, či historické pamiatky starých kultúr zapísané v UNESCO. Albánsko je však známe aj pohostinnými a srdečnými ľuďmi, dobrým vínom, skvelou kávou a cenami takmer o polovicu nižšími ako u nás.


Program:
1. deň:
Po prílete do Tirany sa presunieme na ubytovanie. Prehliadka hlavného mesta Tirana: centrum, Skanderbegovo námestie, hodinová veža, mauzóleum Envera Hodžu a iné.

2. deň:
Po raňajkách pokračujeme v prehliadke Tirany. Cestou sa zastavíme v meste Elbasan, ktoré bolo vybudované Osmanmi. Prekročíme hranice Macedónska a navštívime mesto Ohrid. Popoludní nám ostane čas na individuálny program.

3. deň:
Dnešný deň začneme prehliadkou mesta. Najvýznamnejšími pamiatkami je pevnosť cára Samuila a chrám sv. Sofie. Absenciu mora si Ohrid vynahrádza Ohridským jazerom, jedným z najväčších balkánskych jazier. Poprechádzať sa dá popri promenáde Kej Maršal Tito, fakultatívne plavba loďou po jazere. Prehliadneme si tiež kláštor Sv. Nauma na brehu Ohridského jazera.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme do mesta Berat. Mesto je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO vďaka jeho prirovnaniu „mesto tisícich okien“ – ide o nezvyčajné okná vsadené do fasád červenostrechých domov. Prejdeme si pevnosť, ktorá sa týči nad mestom, chrámy a mešity ako dôkaz vzájomného nažívania kresťanov a moslimov.

5. deň:
Dnešnou prvou zástavkou je Mesopotam, kde si pozrieme kostol Sv. Mikuláša, postavený na zrúcaninách pohanského chrámu. Je to jeden z najstarších a najväčších chrámov z byzantského obdobia. Pokračujeme do mestečka Gjirokastra (UNESCO) nazývajú ho aj „kamenné mesto“ a je označované za perlu albánskeho juhu. Dominuje mu citadela s pevnosťou, kde je národopisné múzeum. Ak sa zastavíte v obchodíkoch so suvenírmi, šikovní predávajúci sa vám rozhodne budú prihovárať i česky a ponúkať koberce či rôzne výšivky. Ďalšia zastávka – mesto Saranda je častým cieľom návštevníkov, túžiacich vidieť toto donedávna neprístupné letovisko. V centre mesta sa nachádza pravoslávny chrám, mešita a zvyšky starej synagógy.

6. deň:
Navštívime antické mesto Butrint – archeologický areál zapísaný vo svetovom kultúrnom dedičstve UNESCO, ktorý patrí medzi najvýznamnejšie v Albánsku. Mesto leží na hraniciach s Gréckom. Pozrieme si zachované zvyšky rímskeho divadla, rímske kúpele, druhé najväčšie baptistérium. Celému areálu dominuje benátska pevnosť zo 16. storočia. Čaká nás úchvatná jazda popri Albánskej riviére s prekrásnymi scenériami a výhľadmi do okolia a zástavky na krátke foto. Prídeme až do mesta Vlora, ktoré je v blízkosti miesta stretu Jadranského a Iónskeho mora. Je bránou Albánskej riviéry. Nachádza sa tu okrem iných i múzeum nezávislosti, zobrazujúce históriu ťažkého boja Albáncov za slobodu a nezávislosť. Individuálne voľno.

7. deň:
Po prehliadke mesta Vlora navštívime jedno z najstarších miest Albánska Durres. Leží na malom polostrove na pobreží Jadranského mora. Prezrieme si rímsky amfiteáter, jeden z najväčších amfiteátrov na Balkánskom polostrove, či mestské hradby z dôb Byzantskej ríše. Mesto je preslávené svojimi piesočnými plážami. Návrat do Tirany.

8. deň:
Presun na letisko a odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3*/4* hoteloch.

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Letecká, autokarová počas pobytu.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko - hotel - letisko.  Autokar počas okruhu. 7x ubytovanie v Albánsku v 3*/4* hoteli s polpenziou. Vstupy a miestneho sprievodcu v Berate, Butrinti, Ohride, Gjirokastre, sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Fakultatívne výlety. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour