Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie

Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie Azerbajdžan: Klenot Strednej Ázie
Destinácia: Azerbajdžan
Kód zájazdu: 1353072
Cena od: 1 299 €
Príplatky od: 59 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.09.2024 7 dní Last Minute 1 299 € +59 € odlet: Viedeň letecká
12.10.2024 7 dní Last Minute 1 299 € +59 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet na zájazd z Viedne.
Prílet do Baku v popoludňajších hodinách, transfer do hotela, ubytovanie ihneď po príchode.
Po ubytovaní sa vyberieme na spoločnú večeru a prezrieme si večerné Baku. Dnes budeme mať na programe:
Flame Towers - Flame Towers je trio mrakodrapov v Baku, ktoré boli dokončené v roku 2012. Stali sa ikonickým symbolom modernej panorámy mesta.
Highland Park - Highland Park, známy tiež ako Dagustu Park alebo "Park nad mestom", je jedným z najkrajších a najobľúbenejších verejných parkov v Baku. Nachádza sa na vyvýšenine, ktorá poskytuje nádherné výhľady na mesto, záliv a Kaspické more.
Vyhliadka na mesto
Po programe transfer do hotela a voľný program.


2.deň

Raňajky v hoteli. Po oddychu začneme s našim spoločným programom .
Dnes budeme mať na programe Staré mesto:
Palác Širvanšáhov -je jednou z najvýznamnejších historických a architektonických pamiatok v Baku, hlavnom meste Azerbajdžanu. Tento komplex, ktorý bol postavený v 15. storočí počas vlády dynastie Širvanšáhov, sa nachádza v historickom centre mesta, známom ako Icherisheher alebo Staré Mesto.
Maiden Tower - dievčenská veža, známa aj ako Qiz Qalasi, je jednou z najznámejších historických pamiatok v Baku. Táto veža, ktorá je súčasťou komplexu starého mesta Icherisheher , je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO. Jej história siaha do obdobia medzi 12. a 13. storočím, hoci niektoré teórie naznačujú, že jej základy môžu byť ešte staršie.
Mešita
Hamams
Karvansaray - známy tiež ako Bukhara Karavansaray alebo Multani Karavansaray, je významnou historickou pamiatkou, ktorá sa nachádza v Starom Meste (Icherisheher). Tieto budovy slúžili ako zastávky pre obchodníkov a cestovateľov na Hodvábnej ceste, poskytujúc im miesto na odpočinok a obchodovanie
Národná trieda
Malé Benátky - sú jednou z najkrajších a najromantickejších turistických atrakcií v hlavnom meste Azerbajdžanu. Tento malý kanálový systém, inšpirovaný talianskymi Benátkami, sa nachádza v parku Milli Park na nábreží Kaspického mora (užijete si samozrejme aj plavbu na gondole)
Baku Eye
ulica Nizami
Námestie fontán
Yanardag - Burning Mountain - známy tiež ako "Horiaca hora", je jednou z najpozoruhodnejších prírodných atrakcií v Azerbajdžane. Tento unikátny geologický fenomén sa nachádza približne 25 kilometrov severne od Baku, na polostrove Absheron. Yanardag je známy pre svoje neustále horiace plamene, ktoré vystupujú z puklín v zemi a vytvárajú fascinujúci a magický pohľad
Voľný čas pri mori
Po programe návrat do hotela a voľný program.


3.deň
Raňajky v hoteli. Po raňajkách začneme s našim spoločným programom .
Dnes budeme mať na programe výlety do Gabala a Sheki:
Jazero Nohur - známe aj ako Nohur Gol alebo Nohur Lake, je krásne horské jazero nachádzajúce sa v severovýchodnej časti Azerbajdžanu, v blízkosti mesta Gabala. Toto jazero je obľúbeným miestom pre turistov i miestnych obyvateľov, ktorí sem prichádzajú za oddychom, rekreáciou a krásnymi prírodnými scenériami.
Gabaland
lanovka na Tufandag - je významné horské stredisko a turistická atrakcia v Azerbajdžane, ktorá sa nachádza v pohorí Velký Kavkaz, v blízkosti mesta Gabala. Toto stredisko je obľúbené nielen medzi miestnymi obyvateľmi, ale aj medzi turistami hľadajúcimi dobrodružstvo, lyžovanie a prírodné krásy.
Po programe ubytovanie v hoteli v meste Sheki a voľný program.


4.deň
Raňajky v hoteli. Po raňajkách začneme s našim spoločným programom .
Dnes budeme mať na programe prehliadku mesta Sheki:
Sheki Karvansaray - tento monumentálny komplex je významnou súčasťou kultúrneho a historického dedičstva regiónu.
dedina Kish - táto dedina je známa pre svoju starobylú architektúru, ktorá odráža bohatú kultúrnu a historickú dedičinu regiónu.
Albanian Church
Palác Khana - známy aj ako Shekiho palác, je významnou historickou a architektonickou pamiatkou v Azerbajdžane. Nachádza sa v meste Sheki, ktoré je známe svojou bohatou históriou a kultúrnym dedičstvom.
Obed v typickej rodinnej reštaurácii spojený s hodinou varenia
Po programe transfer do Baku. ubytovanie a voľný program.


5.deň
Raňajky v hoteli. Po raňajkách začneme s našim spoločným programom .
Dnes budeme mať na programe výlet do Gobustanu:
Jaskynné malby v Gobustane -sú významným príkladom pravekého umenia a kultúry v tomto regióne.
Bahenné sopky v Gobustane - v Azerbajdžane sa nachádzajú nezvyčajné prírodné úkazy známe ako bahenné sopky. Tieto bahenné vulkány, často nazývané aj bahenné sopky, sú jedinečné geologické útvary, ktoré vznikajú v dôsledku vylučovania plynného metánu z hlbokých zásob zemného plynu.
Po programe návrat do hotela a voľný program.


6.deň
Raňajky v hoteli. Po raňajkách začneme s našim spoločným programom .
Dnes budeme mať na programe výlet do Lankaranu a Astary:
Pobrežie Lenkaranu - užijeme si krásny čas na plážach v Lenkarane, ktoré sú úplne iné, ako pláže v Baku. Oddýchneme si po náročných dňoch spoznávania krajiny
Burning Water v Lenkarane (horiaca voda) - je geologický jav, ktorý sa vyskytuje v Azerbajdžane a je známy svojou ohňovou vodou, ktorá vyviera z podzemných zdrojov. Tento prírodný fenomén je fascinujúcim príkladom zemskej aktivity, kde sa plyn (najmä metán) uvoľňuje do vody a pri kontakte s atmosférickým kyslíkom dochádza k spontánnemu vzplanutiu.
Čajové plantáže v Lenkarane - navštívime jednu z najznámejších čajových plantáží v Azerbajdžane
Obed v typickej rodinnej reštaurácii spojený s hodinou varenia
Návšteva jazera Khan Bulan spojená s plavbou - sa nachádza v prirodzenom scenérii v Gusarskom rajóne v Azerbajdžane, obklopené nádhernou krajinou Veľkého Kaukazu. Toto jazero je známe svojou prírodnou krásou a pokojným prostredím, čo ho robí obľúbeným miestom na oddych a relaxáciu.
Po programe návrat do hotela a voľný program.


7.deň
Raňajky v hoteli, check out z hotela, transfer na letisko, odlet z Baku.

Generované systémom ProfiTour