Valdobbiadene, rodisko Prosseca, Tiramisu v Trevise, šach v Marostice a romantika v Asole

Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1353435
Cena od: 329 €
Príplatky od: 10 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.05.2025 5 dní First Minute 329 € +10 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte svetovo známe Valdobbiadene, rodisko šumivého vína Prosseco, svahy viníc plné romantických zákutí, vinárstiev, malebných dediniek. Ochutnajte sladkú maškrtu – tiramisu v Trevise, kde sa tento dezert zrodil. Romantická atmosféra na vás čaká pri starom mlyne alebo v Asole a navštívte Marosticu, kde sa doteraz zvykne hrať šach so živými figúrkami a ktorá je známa aj pre výborné čerešne.

Program :
1.deň:
odchod zo Slovenska vo večerných hodinách.


2.deň:
v tento deň vás čaká prechádzka Trevisom. Práve tu sa zrodila sladká maškrta - slávny dezert tiramisu. Treviso mnohí prirovnávajú k Benátkam pre nespočetné množstvo kanálov a mostov, ktoré sa tu nachádzajú.
Ak ste ešte Treviso nenavštívili, je na čase tak spraviť, pretože tých dôvodov je hneď niekoľko.
Na mnohých miestach sa tu dajú nájsť drevené vodné mlyny, ktoré vytvárajú obraz toho ako to mohlo v Trevise v minulosti vyzerať. Nachádza sa tu aj množstvo fontán, z ktorých je najznámejšia Fontána troch tvárí alebo Fontána pŕs, ktorú dal v minulosti postaviť jeden sudca a fontána každý rok tri dni po sebe vystrekovala z jedného prsníka biele a z druhého červené víno na oslavu starostu a radosť mešťanov.
A vedeli ste, že z Trevisa napríklad pochádzajú aj známe kávovary De Longhi ? Zaujímavým je kanál Buraneli, ktorý vďačí za svoj názov budove zo 16. storočia, ktorú obchodníci z ostrova Burano využívali ako sklad a sídlo, ale tento kanál nebol len obchodnou križovatkou.
Až do 2. svetovej vojny sa tu stretávali práčky, ktoré prali oblečenie urodzených benátskych pánov. V kostole Františka sa nachádzajú hrobky detí najvýznamnejších talianskych básnikov a spisovateľov. Je tu pochovaný Pietro, syn Danteho Alighieriho. V katedrále sv. Petra je ukrytý ďalší skvost – obraz Zvestovanie od Tiziana. No a samotná architektúra mesta je nádherná, k čomu prispieva aj krásna Lodžia šlachticov, paláce Dei Trecento a Ca´dei Ricchi ...

3.deň:
po raňajkách vás čaká zastávka pri romantickom vodnom mlyne - Molinetto della Croda, ktorý inšpiroval umelcov a tisíce návštevníkov.
Cesta bude pokračovať do krásnej dedinky Follina, kde nahliadneme do kláštora s krásnou kolonádou.
Na záver vás čaká Valdobbiadene, rodisko šumivého vína Prosecco.
Svahy viníc plné romantických zákutí, vinárstiev, malebných dediniek a zachovaná autentickosť. Vo Valdobbiadene, konkrétne v Santo Stefano, vzniká údajne najlepšie Prosecco.
Jeho výrobcovia ho označujú ako „Superiore di Cartizze“. Vinice Cartizze patria bezkonkurenčne k najdrahším viniciam v celom Taliansku.

4.deň:
po raňajkách bude prvou zastávkou Marostica, talianske mesto šachu a čerešní, kde sa každý párny rok koná veľká udalosť, ktorou je živá šachová partia so živými figúrkami. Šachovnica sa nachádza priamo na námestí.
Známa udalosť – živý šach je inšpirovaný legendou o dvoch rytieroch, ktorí sa zamilovali do rovnakej ženy a jej otec, aby zabránil krvavému súboju, sa rozhodol, že jeho dcéra si vezme toho, kto vyhrá šach a to so živými figúrami.
Okrem toho je Marostica preslávená čerešňami, nakoľko čerešne, ktoré sa tu pestujú sú známe pre svoju vysokú kvalitu, chuť a farbu. Dokonca sa tu zvykne konať veľmi populárny festival čerešní.
Ďalej budete pokračovať do očarujúce mesta Bassano del Grappa, kde uvidíte symbol mesta – legendárny drevený most Ponte degli Alpini.
Z mosta budete mať krásny výhľad do celého okolia. Mestečko Bassano del Grappa je preslávené pálenkou – grappou, ale v menšej miere aj keramikou.
Druhým zaujímavým mestom, ktoré musíte vidieť je Asolo, ktoré bolo domovom mnohých slávnych osobností. A vôbec sa tomu nečudujeme, pretože Asolo má veľmi príjemnú a romantickú atmosféru a plno krásnych uličiek a zákutí.
Údajne má aj voda z fontány, ktorá sa nachádza na námestí magické účinky, pretože keď sa z nej napije nejaký zaľúbený pár, ich láska bude večná.
V Asole sa nachádza aj záhadný dom slávnej talianskej herečky Eleonóry Duse, ktorá tu žila a zomrela a vraj zohrala veľkú úlohu ochrankyne mesta.
Existujú správy o tom, že v dome, kde žila sa zjavuje jej duch. Ak niekto počuje nejaký zvuk, považuje sa to za za dobré znamenie, že sa stará o obyvateľov mesta. Dokonca aj cyperská kráľovná Katarína Cornaro zvyšok života strávila v Asole. Za návštevu stojí aj dom slávnej britskej cestovateľky a spisovateľky Vila Freya Star, ktorý je obklopený krásnymi záhradami a je v ňom nábytok a osobné predmety…. Odchod na Slovensko vo večerných hodinách.

5.deň:
príchod na Slovensko..

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadky podľa programu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2-4 € 
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour