Slnečná Malorka - ostrov pohody

Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori Malorka - ostrov netušených možností, s oddychom pri mori
Destinácia: Španielsko, Mallorca, Palma de Mallorca
Kód zájazdu: 1353804
Cena od: 1 272,53 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.05.2025 8 dní First Minute 1 272,53 € +0 € odlet: Bratislava letecká
04.06.2025 8 dní First Minute 1 498,22 € +0 € odlet: Bratislava letecká
10.09.2025 8 dní First Minute 1 498,22 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Vydajte sa s nami preskúmať perlu Stredomoria - najväčší a najrozmanitejší ostrov Baleárskeho súostrovia - Malorku. Okrem toho, že je tradične obľúbeným miestom letnej dovolenky turistov každého veku z rôznych kútov sveta, ponúka tento ostrov prírodné i historické bohatsko.

Program:
1. deň:
Z Viedne odletíme na ostrov Malorka. Presunieme sa do hotela.

2. deň:
Po skvelých malorských raňajkách sa vydáme za objavovaním východnej časti Malorky. Užijeme si panoramatickú cestu polostrovom Formentor nielen po zemi, ale aj po mori. Z krásnej vyhliadky Es Colomer sa naskytajú tie najkrajšie scenérie mora a pobrežia. Tú sú vraj tie najkrajšie európske útesy. Užijeme si aj „karibskú“ pláž Formentor, kde oddychoval kedysi Winston Churchill či Agatha Christie, a odtiaľ sa vypravíme loďou do Puerto Pollenca. Svojou stredovekou krásou si nás získa mestečko Alcudia so zachovanými 700-ročnými hradbami. Úzke uličky nás zavedú na námestie Plaza Espana a okolo honosných renesančných domov.

3. deň:
Dnes náš čaká dobrodružná cesta dreveným vláčikom do mesta Soller a poznávanie pohoria Sierra de Tramontana. Vlak pôvodne slúžil na presun citrusových plodov z údolia do hlavného mesta, a to v dĺžke 27 km. Počas cesty si užijeme čarovné malorské scenérie, 13 tunelov, mosty a panoramatické zastávky. V mestečku Soller, ktorému dominuje kostol z 13. storočia, preskúmame lákavé uličky, storočné domy boháčov v koloniálnom štýle a vychutnáme si čerstvý citrusový džús. Z námestia Plaza de la Constitution sa električkou odvezieme do prístavu Port de Soller, kde kotvia lode a promenáda je plná reštaurácií. Odtiaľ sa vydáme katamaránom na plavbu do prístavu La Calobra. Voľný čas ostane aj na návštevu kaňonu Torrent de Pareis. Užijeme si jedinečné výhľady pri prechode pohorím a mestami LLuc, Caimari, Selva a Inca.

4. deň:
Prehliadka hlavného mesta Palma de Mallorca. Ráno naše kroky povedú na trh Olivar, kde predávajú najčerstvejšie úlovky, a to nielen z mora. Navštívime vznešenú gotickú katedrálu La Seu, ktorá sa pýši krásnymi vitrážami, a palác Al Mudaina, ktorého história je spečatená arabskými dobyvateľmi. Vojdeme do víru hlavného námestia Plaza Mayor, ktoré zdobia historické budovy, na námestí Plaza de Cort si odfotíme 600-ročný olivovník, ktorý je ikonou Palmy, a povieme si príbeh o stratenom krokodílovi Drac de Na Coca. V uličkách Santa Catalina ochutnáme miestne dobroty. Pekné výhľady sa nám naskytnú cez Passeig Dalt Murada či na pobrežnej promenáde Paseo Marítimo.

5. deň:
Po raňajkách vyrážame za poznávaním podzemných krás východnej časti Malorky, kde navštívime nádherné Dračie jaskyne a ich impozantné podzemné jazero. Práve tento jaskynný systém patrí v Európe medzi najväčšie a tunajšie jazero Martel vzbudzuje svojou veľkosťou obdiv. Celkový dojem nám ešte umocní živý koncert vážnej hudby a plavba po jazere loďou. Jaskyne majú dĺžku 2 400 metrov a výšku miestami až 25 metrov. Pozornosť vzbudzujú aj modrasté kúpele Diana. Vychutnáme si atmosféru malebného prístavu Porto Cristo.

6. deň:
Voľný program, relax na pláži.

7. deň:
Voľný program, relax na pláži.

8. deň:
Transfer na letisko. Odlet do Viedne.


Poznámka:
Zmena programu, letových časov a odletových miest vyhradená.


Ubytovanie:
7x v hoteli 3*/4*

Stravovanie:
7x polpenzia


Doprava:
Letecká doprava do / z destinácie a autokarová/lodná počas okruhu a výletov.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy/Viedne vrátane letiskových a servisných poplatkov. Miestnu dopravu počas výletov. 7 x ubytovanie v 3/4* hoteli s polpenziou. Výlet Formentor a Alcudia. Výlet Soller, Sierra de Tramontana a la Calobra. Výlet do Palma de Mallorca. Výlet Dračie jaskyne. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Palma De Mallorca

Generované systémom ProfiTour