Poklady Dánska a južného Nórska autobusom

Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska Poklady Dánska a južného Nórska
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1353811
Cena od: 1 861,12 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.08.2025 11 dní First Minute 1 861,12 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Farebné prístavné mestá plné histórie, starobylé hrady a zámky, ktoré rozprávajú príbehy minulých storočí, nedotknuté pláže s jemným pieskom, úžasné scenérie, ktoré sa menia s každým ročným obdobím, historické múzeá uchovávajúce dedičstvo predkov - to všetko nás čaká cestou za pokladmi Dánska a južného Nórska.

Program:
1. deň:
Z Bratislavy odchádzame v popoludňajších  hodinách a presúvame sa cez Českú republiku a Nemecko.

2. deň:
V Puttgardene sa nalodíme na trajekt cez Baltské more do prístavu Rodby v Dánsku. Zastavíme sa na krátku prehliadku mesta Maribo. Pokračujeme do Kodane a vyzdvihneme leteckých klientov. Presunieme sa do centra na prehliadku menej navštevovaných pamiatok Kodane, navštívime moderné pamätihodnosti ako knižnicu Čierny diamantči Centrum architektúry. Popoludní sa nalodíme na trajekt do Osla. Večera a ubytovanie v kajutách na lodi.

3. deň:
Po vylodení nás čaká prehliadka mesta Oslo. Navštívime Kráľovský zámok, letohrádok posledného švédsko-nórskeho kráľa Oskara známy ako Oscarhall, Múzeum ľudovej architektúry či parlament.

4. deň:
Dnes nás čaká juhonórske skalnaté pobrežie. Pozrieme si najstaršie nórske mesto Tonnberg, presunieme sa na koniec sveta – Verdens Ende s nádhernými skalnými útvarmi. Pokračujeme k obrím kameňom Jettegrytene na druhej strane fjordu. Zastavíme sa pri rodnom dome Thora Heyerdala v Larviku a rodnom dome Henrika Ibsena v Skiene.  Prezrieme si najväčší drevený stĺpový kostol v Nórsku v Heddale.

5. deň:
Ako prvé si pozrieme drevené mestečko Grimstad, kde navštívime múzeum, v ktorom pracoval Henrik Ibsen ako lekárnik. Následne si pozrieme mestečko Lillesand. Pokračujeme do mesta Kristiansand a po prehliadke sa nalodíme na trajekt do dánskeho Hirtshalsu. Vychutnáme si výhľad z najväčšej piesočnej duny v severnej Európe Rabjerg Mile, budeme stáť jednou nohou v Severnom a druhou v Baltskom mori na najsevernejšom výbežku Dánska Grenen a zastávku si spravíme aj pri fotogenickom zámočku Voergard. Presunieme sa na ubytovanie do Aalborgu.

6. deň:
Po prechádzke Aalborgom si pozrieme podzemné vápencové lomy Thingbaek. Pokračujeme do najstaršieho dánskeho hradu Spottrup. Pôvodný život miestnych obyvateľov spoznáme v skanzene Hjerl hede. Očarí nás nádherné západné pobrežie z útesu Bovbjerg klint s červeným majákom Bovbjerg fyr.

7. deň:
Spoznáme mesto Randers, ktoré je vďaka svojim skleneným kupolám označované ako mesto  mimozemšťanov. Pod kupolami sa ukrývajú fantastické svety tropických pralesov Randers regnskov – africký, ázijský a juhoamerický aj so svojimi obyvateľmi. V Silkeborgu navštívime najslávnejšiu dánsku múmiu tollundského muža a fantastický výhľad si vychutnáme z vyhliadkovej veže na vrchu Himmelbjerget. Poslednou zastávkou dnešného dňa bude najmenšia dánska radnica v rozkošnom mestečku Ebeltoft.

8. deň:
Dnes nás čaká prehliadka druhého najväčšieho mesta Dánskeho kráľovstva Aarhusu s unikátnym mestským skanzenom Den Gamle By s množstvom hrazdených domov. V Koldingu si prezrieme kráľovskú rezidenciu Koldinghus. Pokračovať budeme do mesta Esbjerg k známemu monumentu Ľudia pri mori, pripomínajúcemu rybárov, ktorí prišli o život na mori. Prehliadka najstaršieho dánskeho mesta Ribe s následným presunom do mestečka Mogeltonder s údajne najkrajšou ulicou v Dánsku. Navštívime bývalý cisterciánsky kláštor Logumkloster a spravíme si fotozastávku pri letnej rezidencii dánskych kráľov Grasten slot.

9. deň:
Po dokončení prehliadky malebného Koldingu sa presunieme na druhý najväčší dánsky ostrov Fyn. Našou prvou zastávkou bude jedinečný okrúhly kostol Horne kirke. Ďalej nás čaká prechádzka centrom mestečka Faaberg, prehliadka najkrajšieho vodného hradu krajiny – zámku Egeskov stojaceho na dubových pilieroch. Barokovú nádheru si vychutnáme na zámku Valdemars. Zastavíme sa pri bludnom kameni Damenstenen a presunieme sa do tretieho najväčšieho mesta Odense.

10. deň:
Dnes nás čaká prehliadka Odense. Navštívime rodný dom najslávnejšieho Dána – Hansa Christiana Andersena a katedrálu s hrobom patróna Dánska sv. Knuta. Presunieme sa na najväčší dánsky ostrov Sjaelland. V  lagelse sa zastavíme pri Andersenovej škole, prezrieme si najkrajší kostol celého Dánska v Kalundborgu a následne vojicu prekrásnych kostolíkov  s unikátnymi freskami Tuse kirke a Tveje Merlose. V meste Frederikssund navštívime zámok Jaegerspis a moderné múzeum predstaviteľa expresionizmu a symbolizmu Jensa Ferdinanda Willumsena. Na záver zájazdu si vychutnáme prechádzku rybárskou dedinkou Gilleleje. Pokračujeme na kodanské letisko, odlet leteckých klientov a presun na trajekt Rodby – Puttgarden. Ubytovanie v meste Lübeck v Nemecku.

11. deň:
Krátka pešia prehliadka mesta Lübeck, presun Nemeckom a Českou republikou, návrat na Slovensko vo večerných hodinách.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
8x v hoteli 3*/4*

Stravovanie:
8x polpenzia

Celková cena zahŕňa:
Pri autokarovom zájazde dopravu luxusným autokarom. Pri leteckom zájazde letenku vrátane leteckých a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. 8x ubytovanie s polpenziou v hoteli 3*/4*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Cestovné poistenie. 

Generované systémom ProfiTour