Occitánia - krajina vín a zámkov

Occitánia - krajina vín a zámkov Occitánia - krajina vín a zámkov Occitánia - krajina vín a zámkov Occitánia - krajina vín a zámkov Occitánia - krajina vín a zámkov Occitánia - krajina vín a zámkov Occitánia - krajina vín a zámkov Occitánia - krajina vín a zámkov
Destinácia: Francúzsko
Kód zájazdu: 1353815
Cena od: 1 273,22 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

23.07.2025 6 dní First Minute 1 273,22 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Occitánia - región na juhu Francúzska, spája bohatú históriu, rozmanitú kultúru a krásnu prírodu. Mestá ako Toulouse, Montpellier a Carcassonne ponúkajú malebné krajiny, starobylé hrady a stredoveké pevnosti. Occitánia je tiež známa svojou tradičnou kuchyňou, vinárskymi oblasťami a živou miestnou kultúrou, kde sa udržiavajú staré tradície. Objaviť Occitániu znamená ponoriť sa do autentického kúta Francúzska.


Program:

1. deň:
Z Viedne odletíme na Francúzsku riviéru, do nádherného mesta Marseille. Po prílete sa presunieme to Montpellier, do srdca francúzskej Occitánie. Je to dynamické mesto plné kontrastov a histórie. Toto univerzitné mesto sa pýši jednou z najstarších lekárskych fakúlt v Európe. V závislosti od príchodu sa poprechádzame po meste a nasajeme jeho atmosféru.

2. deň:
Ráno sa vydáme do malej obce v srdci Francúzska, ktorá je známa vďaka svojmu jedinečnému syru. Presne tak, hovoríme o obci Roquefort. Tento modrý syr, vyrábaný z ovčieho mlieka, dozrieva v prirodzených jaskyniach vápencových hôr Combalou, kde špecifické podmienky a mikroklíma vytvárajú ideálne prostredie pre jeho dozrievanie. Legenda hovorí, že Roquefort vznikol náhodou, keď mladý pastier nechal svoj obed z chleba a syra v jaskyni, aby prenasledoval krásnu dievčinu. Keď sa po niekoľkých mesiacoch vrátil, našiel syr premenený na lahodný modrý poklad. Nazrieme do jaskyne v Sur Sulzon, kde slávny syr zreje. Samozrejme, čaká nás i ochutnávka. Budeme mať fotozastávku na Pont Millau, ktorý je architektonickým zázrakom. Je najvyšším dopravným mostom na svete, s výškou dosahujúcou až 343 metrov. Cez kaňon De Jonte sa dostaneme do pohoria Cévennes a pozrieme sa do najkrajšej a najväčšej jaskyne vo Francúzsku, Aven Armand. Späť cez most Millau sa vrátime do Montpellier.

3. deň:
Prvou zastávkou bude Katedrála Saint-Justet-Saint-Pasteur v Narbonne, známa tiež jednoducho ako Katedrála Narbonne, ktorá je nádherným príkladom gotickej architektúry na juhu Francúzska. Stavba tejto impozantnej katedrály sa začala v roku 1272, avšak nikdy nebola dokončená, čo jej dodáva unikátny charakter a zvláštny pôvab. Presunieme sa do opátstva Fontfroide, ktoré hralo dôležitú úlohu v náboženskom i v politickom živote regiónu. Architektúra je nádherným príkladom cisterciánskeho štýlu. Očarí nás majestátnosť katedrály a rozľahlý rajský dvor. Celé opátstvo je obkolesené záhradami a vinicami. Svoje brány nám otvára mesto Carcassone. Stredoveké opevnené mesto je jedným z najzachovalejších príkladov stredovekej architektúry. Celé je obklopené dvojitými hradbami a má 52 veží, ktoré tvoria nezabudnuteľnú siluetu. Prejdeme sa po hradbách, kto chce, môže nakuknúť i do katedrály. Presúvame sa do Toulouse.

4. deň:
Toulouse je známe aj ako „ružové mesto“, vďaka svojim tehlovým budovám. Srdcom mesta je nádherné námestie Place du Capitole, kde sa nachádza radnica a divadlo Capitole de Toulouse. Historické centrum je plné úzkych uličiek, kde môžeme objavovať krásne kostoly, ako je Bazilika Saint-Sernin, jeden z najväčších románskych kostolov v Európe, a Jakobínsky kláštor s jeho pôsobivou gotickou architektúrou a palmovým stropom. Nádhernú katedrálu si pozrieme v malebnom meste Albi. Priamo vedľa katedrály sa nachádza biskupský palác, ktorý dnes hostí múzeum Toulouse-Lautrec, venované dielam slávneho postimpresionistického maliara Henriho de Toulouse-Lautreca, ktorý sa v Albi narodil. Múzeum obsahuje najväčšiu zbierku jeho diel na svete vrátane ikonických plagátov a portrétov.

5. deň:
Trošku nezvyčajne, navštívime safari park Sigean. Je to fascinujúca prírodná rezervácia nachádzajúca sa v blízkosti mesta Narbonne na juhu Francúzska. Tento rozsiahly park, ktorý sa rozkladá na viac ako 300 hektároch, poskytuje domov pre vyše 3 800 zvierat vrátane mnohých druhov, ktoré sú v prírode ohrozené. Vraciame sa do Marseille.

6. deň:
Odlet do Viedne.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Ubytovanie:
5x ubytovanie v hoteli 3*/4*

Stravovanie:
5x raňajky


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko – hotel – letisko. 4x ubytovanie v 3*/4* hoteli s raňajkami. Sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour