Karneval v Benátkach s návštevou Verony

Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony Karneval v Benátkach s návštevou Verony
Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1354441
Cena od: 661 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia

Výber termínu

20.02.2025 4 dni First Minute 661 € +0 € odlet: Viedeň letecká
27.02.2025 4 dni First Minute 663 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet z Viedne.
Prílet do Benátok, transfer do hotela. Ubytovanie, stretnutie so sprievodcom a prvý dotyk s Benátkami.
V centre mesta si budete môcť užiť atmosféru karnevalu, ktorý sa každoročne koná počas desiatich dní pred Popolcovou stredou. História karnevalu siaha až do 11. storočia. Všetci ľudia, bez rodielu spoločenského postavenia, mali na sebe kostýmy a masky. Obľúbené boli hlavne postavy z barokovej talianskej Commedia dell´arte – Harlekýn, morový doktor, ale aj masky kurtizán. Počas karnevalu sú ulice mesta plné ľudí s najrozličnejšími maskami a maškarnými kostýmami. Atmosféru dotvárajú hýriace sa farby, smiech a krik. Môžete sa poprechádzať po uličkách plných turistov, ktorí si tiež užívajú túto nevšednú atmosféru alebo si sadnete do preslávenej kaviarne Florian na Námestí svätého Marka. Spleťou uličiek sa neskôr dostanete až k mostu Rialto, z ktorého je nádherný výhľad na Canal Grande s jeho rušnou dopravou. V prípade záujmu sa môžete nechať previesť na gondole úzkymi kanálmi popod mosty a mostíky mesta.
Po ukončení programu individuálne voľno a návrat do hotela.


2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Transfer mestskou hromadnou dopravou do centra mesta.
Benátky, vábivá zmes Východu a Západu. Toto ani európske, ale ani výhradne talianske mesto (všade cítiť stopy Byzancie a vplyv Orientu) leží na súostroví 118 ostrovčekov. Predstavuje labyrint 177 kanálov, ponad ktoré sa klenie asi 450 mostov. Mesto s romantickou atmosférou, zachovávajúce si svoju kultúrnu jedinečnosť spoznáte najlepšie, keď si ho prejdete pešo. Benátky sú zmes očarujúcich obrázkov s neprekonateľne krásnymi lagúnami; občas pôsobia až melancholicky... avšak, ich mnohotvárny šarm nikdy nesklame. Pri prechádzke mestom majte na pamäti, že atmosféra Benátok je absolútne odlišná od iných miest. Prejdeme Piazza San Marco, ktoré vzniklo asi v 9. stor. so slávnymi budovami, ako je Palazzo Ducale (najväčšia svetská stavba Benátok), Basilica di San Marco (symbol Benátok), vysoká Campanila, z ktorej je neopísateľný pohľad na mesto a lagúnu; neobídeme romantický symbol, Most Vzdychov či Most Rialto, architektonicky najdokonalejší oblúk v Európe, ktorý je viac ako 400 rokov križovatkou na hlavnom mestskom kanále.
Odchod na výlet Murano-Burano. Mnohé z ostrovčekov okolo Benátok zostali pusté, neobývané, ba verejnou dopravou aj nedostupné. My si užijeme pitoresknú cestu lagúnou a spoločne navštívime Murano, ostrov skla (výroba skla v Benátkach siaha do 10. storočia; od r. 1292 bola premiestnená na ostrov Murano); Burano, perlu lagúny, s nádhernými farebnými domami (mimochodom, na ostrove sa kedysi vyrábala tá najkrajšia krajka na svete); pokojné a takmer opustené Torcello, hoci do raného stredoveku bol ostrov centrom civilizácie v lagúne. Na ostrove sa nachádza kostolík Santa Fosca (najstaršia pamiatka zóny; pochádza z 5. stor.) s prekrásnymi mozaikami.
Po návrate v ostrova Burano si ešte užijete večernú atmosféru mesta zahaleného do atmosféry karnevalu.
Po ukončení programu individuálne voľno.


3.deň
Raňajky v hoteli, check out z hotela, stretnutie so sprievodcom. Transfer do Verony.
Verona. Elegantná, uvoľnená, romantická, často označovaná ako „brána do Talianska“. Druhé najdôležitejšie mesto v regióne Veneto (po Benátkach); do svetového povedomia sa dostala najmä ako dejisko Shakespearovej najslávnejšej hry Rómeo a Júlia.
Od r. 2000 bolo historické centrum mesta zaradené do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Okrem unikátneho a populárneho balkóna na dome, v ktorom (podľa legendy) žila Júlia, určite stojí za videnie aj Arena di Verona na Piazza Bra, najväčšia operná scéna sveta (pochádza z 1. stor. n. l.).
Stredovekým srdcom mesta je námestie Piazza delle Erbe s rušným trhoviskom.
Po ukončení programu návrat do hotela a individuálne voľno.


4.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a dokončenie prehliadky Benátok.
Po ukončení programu transfer na letisko, odlet do Viedne.


Dôležité informácie:
Cestovná kancelária nezodpovedá za prípadnú zmenu letových časov v rámci rovnakého dňa odletu.
V prípade potreby je sprievodca oprávnený zmeniť poradie programu.
Minimálny počet účastníkov je 6
Ubytovanie je zabezpečené v časti Venice Mestre (transfer do srdca Benátok trvá cca. 8 minút a cena lístka je 1,35€)
Karneval v Benátkach sa koná v termíne 22.02.2025 - 04.03.2025


Cena zahŕňa:
Letecká doprava do/z Benátok
1 ks príručnej batožiny v rozmeroch 55x40x20cm, do 10kg a 1ks malej príručnej batožiny v rozmeroch max. 40x20x20cm/osoba
Všetky letiskové a palivové poplatky
Online check-in
Ubytovanie na 3 noci v dvojlôžkovej izbe v 3* hoteli s raňajkami
Transfery letisko - hotel - letisko
Služby slovensky hovoriaceho sprievodcu CK
Poistenie insolventnosti CK


Cena nezahŕňa:
Cestovné poistenie
Miestne poplatky - city tax (vo výške 2-3€/os./noc) splatné priamo na recepcii hotela
Batožina do podpalubia
Miestna doprava v mestách(celodenný lístok v Benátkach stojí 25€/osoba a je využiteľný aj na cestu na/z ostrovom Murano/Burano. Doprava z hotela do centra Benátok je v sume cca.2€/osoba.)
Vstupy do pamiatok a múzeí - platba fakultatívne na mieste
Manipulačný poplatok pre sprievodcu(20€/osoba, platí sa v hotovosti na mieste sprievodcovi)
Transfer Benátky - Verona - Benátky(cena transferu je cca.20€/osoba. Platba priamo na mieste.)

Generované systémom ProfiTour