Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka

Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka Japonsko: Krajina vychádzajúceho slnka
Destinácia: Japonsko, Honšu
Kód zájazdu: 1354800
Cena od: 1 999 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.11.2024 10 dní First Minute 2 349 € +0 € odlet: Viedeň letecká
04.11.2024 10 dní First Minute 1 999 € +0 € odlet: Budapešť letecká
13.11.2024 10 dní First Minute 2 599 € +0 € odlet: Viedeň letecká
12.05.2025 10 dní First Minute 2 299 € +0 € odlet: Viedeň letecká
12.05.2025 10 dní First Minute 2 199 € +0 € odlet: Budapešť letecká

Popis zájazdu

Popis:
1. deň
Odlet do Japonska s 1 prestupom.


2. deň
Konnichiwa - vitajte v krajine vychádzajúceho slnka!
Po prílete do Osaky nasleduje stretnutie so sprievodcom v príletovej hale. Spolu sa miestnym letiskovým expresom presuniete do centra mesta a ubytujete sa. Po krátkej pauze začneme s našim spoločným programom.
Osaka je mestom zábavy a nočného života. Hneď v prvý večer sa vyberieme do svetoznámej štvrte Dotonbori.
Hudobníci, tanečníci a komici často vystupujú na uliciach Dotonbori, aby zabavili turistov aj miestnych obyvateľov. Dotonbori má tradičné divadlá, ako je divadlo Shochikuza, kde sa konajú predstavenia kabuki a ďalšie divadelné produkcie. So svojou slávnou gastronomickou kultúrou je Dotonbori domovom mnohých šéfkuchárov a prevádzkovateľov pouličných stánkov s jedlom, ktorí sú súčasťou kúzla tejto štvrte.
Po programe a večeri sa vrátime na hotel a oddýchneme si po náročnej ceste.

3. deň
Po raňajkách v hoteli sa stretnete so sprievodcom a vydáte sa spoznať ďalšie časti Osaky.
V dnešný deň na nás čaká Osacký hrad. Osacký hrad je jednou z najvýznamnejších historických pamiatok v Japonsku. Hrad bol pôvodne postavený v roku 1583 Tojotomim Hidejošim, ktorý bol jedným z najdôležitejších vojenských vodcov v japonskej histórii. Slúžil ako centrum politickej moci a vojenského velenia v období Sengoku (obdobie vojnových štátov). Hrad prešiel mnohými rekonštrukciami, najmä po tom, ako bol zničený počas rôznych bitiek a požiarov. V súčasnosti je zreštaurovaný a otvorený pre verejnosť ako múzeum, ktoré ponúka fascinujúci pohľad na históriu Japonska. Je obklopený rozľahlým parkom, ktorý je populárnym miestom na relax, najmä počas jari, keď tam kvitnú čerešne. Osacký hrad je nielen kultúrnou pamiatkou, ale aj obľúbeným turistickým cieľom, ktorý každoročne priláka množstvo návštevníkov z celého sveta. (vstup je cca.600JPY = cca. 4€)
Po prehliadke hradu sa presunieme do časti mesta Shinsekai, ktorá je známa svojou staromódnou atmosférou a ikonickou vežou Tsutenkaku. Shinsekai, čo znamená „Nový svet,“ bol postavený na začiatku 20. storočia a bol inšpirovaný mestami ako Paríž a New York. Oblasť má silný historický nádych a je známa svojimi tradičnými reštauráciami, obchodmi a pamiatkami, ako aj zábavnými zariadeniami. Shinsekai je populárnym miestom pre turistov aj miestnych obyvateľov, ktorí si užívajú miestnu kuchyňu, vrátane kushikatsu, čo je typický japonský pokrm z vyprážaných kúskov mäsa a zeleniny na paličke.
Po prehliadke Shinsekai sa presunieme do oblasti Umeda a užijeme si vyhliadku na mesto z Umeda Sky Building. Po krásnom výhľade na mesto sa vydáme po našu batožinu do hotela a presunieme sa vlakom (cca.40minút) do Kyota. Po ubytovaní nasleduje už iba voľný program.

4. deň
Po raňajkách v hoteli sa stretnete so sprievodcom a vydáte sa spoznať Kyoto.
Kyoto je jedno z najhistorickejších a kultúrne najbohatších miest v Japonsku. Nachádza sa v strede ostrova Honšú a bolo hlavným mestom Japonska viac ako tisíc rokov, od roku 794 do 1868. Mesto je známe svojimi nádhernými chrámami, svätyňami, záhradami a tradičnou architektúrou, ktoré prežili aj napriek mnohým vojnám a prírodným katastrofám.
V dnešný deň si prezrieme svetoznámy chrám Kinkaku-ji, známy aj ako Zlatý pavilón, je jedným z najznámejších a najkrajších chrámov v Japonsku. Nachádza sa v severozápadnej časti mesta Kyoto a je súčasťou chrámového komplexu Rokuon-ji. Chrám je obľúbenou turistickou atrakciou a považuje sa za jeden zo symbolov tradičnej japonskej architektúry a kultúry. (vstup je cca.600JPY = cca. 4€)
Po prehliadke Kinkaku-ji sa presunieme na ďalšie známe miesto - Bambusový háj. Bambusový háj v Kyote, známy ako Arashiyama Bamboo Grove, je jedným z najikonickejších a najfotografovanejších miest v Japonsku. Nachádza sa v oblasti Arashiyama, ktorá leží na západnom okraji mesta Kyoto. Tento jedinečný háj ponúka návštevníkom nádherný pohľad na hustý les vysokých bambusových stoniek, ktoré vytvárajú takmer mystickú atmosféru. Bambusový háj je známy svojou jedinečnou atmosférou, ktorú tvoria vysoké bambusové stonky, ktoré sa týčia do výšky niekoľkých metrov a jemne sa kývajú vo vetre. Pri prechádzke cez úzky chodník v háji návštevníci často zažívajú pokojné a takmer nadpozemské ticho, len s občasným šumom vetra, ktorý sa prelína cez bambus. Jednou z najpozoruhodnejších vecí na tomto mieste je zvuk, ktorý bambusy vydávajú, keď sa hýbu vo vetre. Tieto jemné zvuky sú také jedinečné, že japonská vláda ich zaradila medzi „100 zvukov Japonska“, ktoré majú byť uchovávané pre budúce generácie. Hlavný chodník vedie cez srdce hája a je lemovaný vysokými bambusovými stonkami na oboch stranách. Chodník je otvorený pre verejnosť a prejsť sa ním je nezabudnuteľný zážitok, najmä počas skorých ranných hodín alebo neskorého popoludnia, keď je tam menej ľudí. Bambusový háj je súčasťou väčšej oblasti Arashiyama, ktorá je populárna pre svoje historické pamiatky, svätyne, chrámy a nádhernú prírodu. V blízkosti sa nachádza chrám Tenryu-ji, ktorý je zaradený na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Oblasť ponúka aj možnosti na prechádzky pozdĺž rieky Katsura a cez most Togetsukyo, ktorý je ďalším symbolom tejto oblasti.
Po prehliadke sa vrátime do hotela a oddýchneme si po náročných dňoch.


5. deň
Po raňajkách v hoteli sa stretnete so sprievodcom a vydáte do ďalšej časti Kyota.
Dnes máte na programe ďalšie atrakcie Kyota. Ráno začneme s Fushimi Inari - Fushimi Inari Taisha je jednou z najznámejších a najvýznamnejších svätýň v Japonsku. Nachádza sa v meste Kyoto a je zasvätená Inarimu, bohu ryže, poľnohospodárstva, plodnosti, prosperity a obchodu. Fushimi Inari Taisha je hlavnou svätyňou z viac ako 30 000 menších svätýň Inari, ktoré sú rozptýlené po celom Japonsku. Najikonickejším prvkom Fushimi Inari sú tisíce jasne červených brán torii, ktoré vedú cez svätyňu a lesné chodníky na horu Inari. Brány sú postavené blízko seba, čím vytvárajú tunelový efekt, ktorý je veľmi populárny medzi turistami a fotografmi. Každá brána bola darovaná rôznymi osobami alebo firmami ako prejav vďaky za ich prosperitu alebo za splnené priania. Mená darcov sú často vyryté na zadnej strane brán.
Ďalšou zastávkou bude Sanjusangendo - známy zenový chrám v Kyote, Japonsko, ktorý je známy predovšetkým pre svoju rozsiahlu zbierku soch Bohyne Kannon a pre svoju architektúru. Celý názov chrámu je Rengeo-in, ale je bežne známy ako Sanjusangendo (čo znamená "chrám s 33 chrbtami"). Sanjusangendo bol založený v roku 1164 na príkaz cisára Go-Shirakawa. Pôvodná budova bola zničená požiarom a chrám bol následne prestavaný v rokoch 1266–1269. Dnes je známy predovšetkým pre svoju impozantnú halu a sochy. (vstup je cca.600JPY = cca. 4€)
Po prehliadke Sanjusangendo sa presunieme ku chrámu Kiyomizu. Kiyomizu-dera je jedným z najvýznamnejších a najnavštevovanejších chrámov v Kyote, Japonsko. Je známy pre svoju impozantnú architektúru, nádherný výhľad na mesto a bohatú históriu. Kiyomizu-dera je zaradený na zoznam svetového dedičstva UNESCO a patrí k najikonickejším miestam v Japonsku. Kiyomizu-dera bol založený v roku 778 a je zasvätený bohyni Kannon, bohyni milosrdenstva. Pôvodne bol postavený ako súčasť zenového chrámu, ale v priebehu storočí sa stal nezávislým chrámom. Je známy pre svoju dlhú históriu a prínos k japonskej kultúrne a náboženskej tradícii. Po prehliadke chrámu sa prejdete na Sannenzaka. (vstup je cca.600JPY = cca. 4€)
Sannenzaka je malebná ulica v Kyote ktorá je známa svojou historickou atmosférou a krásnou architektúrou. Nachádza sa v blízkosti chrámu Kiyomizu-dera a je obľúbeným miestom medzi turistami aj miestnymi obyvateľmi. Názov „Sannenzaka“ doslovne znamená „trojročný svah“, čo odkazuje na mierne strmý svah ulice. Sannenzaka je známa svojou historickou atmosférou, ktorá sa zachovala z obdobia Edo (1603-1868). Ulica je lemovaná tradičnými japonskými budovami, obchodmi a čajovňami, čo vytvára autentický pocit starého Japonska. Na Sannenzaka nájdete množstvo obchodov predávajúcich rôzne japonské suveníry, ako sú tradičné kimoná, keramika, čajové súpravy a ručne vyrábané predmety. Taktiež sú tu malé obchodíky s lokálnymi pochúťkami a sladkosťami, ako sú yatsuhashi (sladkosti z ryžovej múky) a senbei (ryžové chrumky).
Večer zakončíme na ulici Gion - Gion je známa historická štvrť v Kyote a je známa svojou tradičnou atmosférou, krásnymi starými budovami a kultúrnymi atrakciami. Je to jedno z najlepších miest na prechádzku, ak chcete zažiť staré Kyoto a jeho tradičnú kultúru. Gion je známy svojimi zachovalými tradičnými japonskými domami, známymi ako machiya, ktoré často slúžili ako rezidencie a obchody v minulosti. Mnohé z týchto budov majú krásne drevené fasády a štýlové interiéry, ktoré odrážajú tradičnú japonskú architektúru. Gion je známy ako jedna z najznámejších štvrti, kde môžete vidieť gejše a maiko (učenky gejši) v tradičných kimonách. Tieto dámy sú známe svojou zručnosťou v tradičných japonských umeniach, ako sú tanec a spev. Hoci je čoraz ťažšie ich stretnúť, stále sú občas viditeľné v tejto oblasti, najmä v večerných hodinách. Gion je domovom mnohých tradičných reštaurácií a čajovní, ktoré ponúkajú autentické japonské jedlá ako kaiseki (viacchodové degustačné menu), sukiyaki (hrnčekové jedlo) a tempura (vyprážané jedlo). Niektoré z týchto reštaurácií sú veľmi exkluzívne a poskytujú jedinečný kulinársky zážitok.
Po ukončení programu nasleduje návrat do hotela a voľný program.


6. deň
Po raňajkách v hoteli sa stretnete so sprievodcom a vydáte sa do národného parku Nara.
Národný park Nara (Nara Koen) je významným prírodným a kultúrnym miestom v Japonsku, ktoré je historicky a kultúrne bohaté. Tento park je známy svojou krásnou prírodou, významnými historickými pamiatkami a veľkým počtom voľne sa pohybujúcich jeleňov, ktoré sú jedným z jeho hlavných lákadiel. Národný park Nara sa rozprestiera na ploche približne 660 hektárov a nachádza sa v blízkosti centra mesta Nara. Park je obklopený historickými budovami a chrámami, čo pridáva na jeho kultúrnej hodnote.
Jedným z najvýraznejších rysov parku sú jelene sťahovavé, ktoré voľne chodia po celom parku. Tieto jelene sú považované za posvätné a sú chránené. Návštevníci môžu tieto zvieratá kŕmiť špeciálnymi sušienkami nazývanými shika senbei, ktoré sú predávané v obchodoch v parku. Jelene sú veľmi priateľské, ale je dôležité dodržiavať pravidlá, aby sa predišlo nehodám. (vstup je cca.400JPY = cca.3€)
V parku sa nachádzajú niektoré z najvýznamnejších historických pamiatok v Japonsku: Todai-ji: Tento veľký chrám je známy svojou obrovskou bronzovou sochou Budhu (Daibutsu) a je jednou z najvýznamnejších budhistických stavieb v Japonsku.
Národný park Nara je krásnym miestom na prechádzky a relaxáciu. Park je pokrytý zelenými trávnikmi, jazierkami a stromohradmi, ktoré vytvárajú príjemné prostredie pre návštevníkov.
Po ukončení programu v Nare nasleduje návrat do hotela, vezmeme si batožinu a Shinkhanzenom sa presunieme do Tokya. Po príchode do Tokya sa presunieme na ubytovanie a nasleduje už iba voľný program.


7. deň
Po raňajkách sa vydáte spoznávať Tokyo.
Presunieme sa na vyhliadku Tokyo Metropolitan Government Building odkiaľ budeme mať krásny výhľad na celú oblasť Shinjuku. Po vyhliadke sa presunieme na rybí trh Tsukiji Fish Market, kde budeme mať možnosť ochutnať najčerstvejšie sushi a mnoho iných a kvalitných jedál. Cestou na metro sa zastavíme v prekrásnom chráme Hongwan-ji.
Naše ďalšie kroky budú smerovať na ulicu Ginza - Ginza je jednou z najprestížnejších a najvýznamnejších nákupných a obchodných oblastí v Tokyu. Je známa svojou luxusnou atmosférou, modernou architektúrou a množstvom svetovo známych značiek a obchodov. Na Ginze si prezrieme Seiko House, Ginza Six (Rooftop garden), Yurakucho Sanchoku Yokocho.
Po obede na Ginze sa presunieme k Marunouchi - Cisársky palác, Cisárske záhrady, hrob Taira no Masakado a následne na ulicu Harajuku. Harajuku ponúka množstvo obchodov barov a street foodov. V oblasti Harajuku si prezrieme aj ukrytý chrám Meiji jingu. Meiji Jingu (Meiji Shrine) je jedným z najvýznamnejších a najnavštevovanejších šintoistických chrámov v Tokyu. Nachádza sa v rozsiahlom lesnom areáli v oblasti Shibuya a je zasvätený cisárovi Meiji a cisárovnej Shoken, ktorí hráli kľúčovú úlohu v modernizácii Japonska počas obdobia Meiji (1868–1912).
Svoj deň zakončíme v oblasti Shibuya. Shibuya ponúka najfrekventovanejší prechod pre chodcov Shibuya Crossing a samozrejme sa pristavíme aj pri soche svetoznámeho psa Hačika, ktorý získal slávu vďaka filmu.
Po programe sa presunieme na hotel.

8.deň
Po dni strávenom v preplnenom Tokyu sa presunieme do kľudnej časti Hakone na celodenný výlet. Ak budeme mať štastie na dobré počasie, čakajú na nás nezabudnuteľné výhľady na horu Fuji.
Hakone je obľúbená turistická destinácia nachádzajúca sa v prefektúre Kanagawa, asi 80 kilometrov juhozápadne od Tokya. Je známa svojimi prírodnými krásami, horúcimi prameňmi (onsen), malebnými výhľadmi a bohatou kultúrnou a historickou hodnotou.
Hakone je často vyhľadávané pre svoje termálne kúpele, nádherné krajiny a kultúrne pamiatky. Hakone je súčasťou Hakone Národného Parku, ktorý ponúka krásne prírodné scenérie, vrátane hôr, jazier, riek a lesov. Park je známy svojimi panoramatickými výhľadmi a možnosťami na turistiku a outdoorové aktivity.
Jazero Ashi, tiež známe ako Ashi-no-ko, je veľké jazero vulkanického pôvodu, ktoré je obklopené horami a ponúka krásne výhľady na horu Fuji. Na jazere sa preveziete loďou, ktorá poskytuje krásne pohľady na okolité scenérie.
Uvidíme aj známy Hakone Shrine - tento šintoistický chrám sa nachádza pri brehu jazera Ashi a je známy svojou impozantnou červenou torii bránou, ktorá sa týči nad vodou. Chrám je obklopený krásnym prírodným prostredím a je obľúbeným miestom na modlitby a duchovné obohatenie.
Počas výletu sa prevezieme aj lanovkou ponad sírne bane. Táto jazda lanovkou je nezabudnuteľným zážitkom.
Po celodennom programe v Hakone sa vrátime do hotela v Tokyu.


9.deň
V dnešný deň dokončíme prehliadku Tokya.
Deň začneme prehliadkou Ueno Park - Ueno Toshogu Shrine (svätyňa zasvätená prvému Shogunovi), Chrám Kannon Kiyomizu-dera, jazero Shinobazu a Ueno Hanazono Shrine. Dnes nevynecháme ani známu štvrť Asakusa.
Asakusa je historická štvrť v Tokyu, ktorá je známa svojím bohatým kultúrnym dedičstvom, tradičnými obchodmi, a živou atmosférou. Nachádza sa na severovýchode centra Tokya a je obľúbeným miestom pre návštevníkov, ktorí chcú zažiť tradičné japonské prostredie.
Senso-ji je najstarší a najvýznamnejší šintoistický chrám v Tokyu. Bol založený v roku 628 a je jednou z najväčších a najnavštevovanejších pamiatok v Japonsku.
Kaminarimon - Hlavná brána chrámu, známa ako Kaminarimon (Brána hromu), je ikonická s veľkým červeným lampášom a sochou boha hromu Raijin. Táto brána je často fotografovaná a je jedným z hlavných vstupov do chrámového komplexu.
Nakamise-dori - Hlavná ulica vedúca od Kaminarimon k chrámu Senso-ji je známa ako Nakamise-dori. Je plná tradičných obchodov a stánkov predávajúcich japonské suveníry, sladkosti, a občerstvenie. Asakusa je známa svojimi tradičnými obchodmi a trhmi. Okrem Nakamise-dori sú v oblasti aj ďalšie malé uličky a obchodné zóny, kde nájdete tradičné remeselnícke výrobky, oblečenie a miestne špeciality. Ulice v Asakusa majú nostalgickú atmosféru, ktorá ponúka pohľad na staré Japonsko a jeho tradície.
Dnes pokračujeme ešte prehliadkou Ameya Yokocho (najväčší street food market) a chrámom Marishiten.
Ďalšou zastávkou bude najstaršia železničná stanica Shimbashi, z ktorej sa presunieme do záhrad Hamarikyu. Hamarikyu Gardens je krásny historický park v Tokyu, Japonsko, ktorý sa nachádza pri ústí rieky Sumida do Tokijského zálivu. Tento park je známy svojou krásnou záhradou, tradičnými japonskými prvkami a panoramatickými výhľadmi na mesto. Je to obľúbené miesto na relaxáciu a vychutnávanie krás prírody v srdci moderného Tokya.
Našou poslednou zastávkou bude Akabanebashi. Navštívime chrám Zojoji, ktorý je významný budhistický chrám sekty Jodo (Čistá krajina), nachádzajúci sa v časti Minato v Tokiu. Chrám má dlhú históriu, ktorá siaha až do roku 1393, hoci na svoje súčasné miesto bol presunutý v roku 1598, keď Tokugawa Ieyasu, zakladateľ šógunátu Tokugawa, vybral Zojo-ji ako rodinný chrám šógunátu. Chrám sa tak stal hlavným centrom budhizmu v období Edo (1603-1868). Jednou z najvýznamnejších častí chrámu je mauzóleum šógunov z rodu Tokugawa, kde sú pochovaní niektorí členovia tejto vplyvnej rodiny. Celkom šesť šógunov z rodu Tokugawa má v Zojo-ji svoje hrobky, čo z chrámu robí historicky dôležité miesto. Chrám je taktiež známy svojou masívnou bránou Sangedatsumon, ktorá bola postavená v roku 1622 a je jedným z mála originálnych stavieb, ktoré prežili bombardovanie Tokia počas druhej svetovej vojny. Táto brána symbolizuje budhistické oslobodenie od utrpenia a cyklu znovuzrodenia.
Po návšteve chrámu Zojoji zakončíme deň návštevou vyhliadky Tokyo Tower.
Tokyo Tower je ikonická televízna a vyhliadková veža nachádzajúca sa v srdci Tokia, konkrétne v časti Minato. Postavená bola v roku 1958 a svojou výškou 333 metrov sa stala jedným zo symbolov japonského povojnového rozvoja a modernizácie. Dizajn veže je inšpirovaný slávnou Eiffelovou vežou v Paríži, ale Tokyo Tower je vyššia a natretá v nápadnej oranžovo-bielej farbe, aby vyhovovala japonským leteckým bezpečnostným normám. Veža slúži primárne ako vysielacie centrum pre televízne a rozhlasové stanice, no je aj veľmi obľúbenou turistickou atrakciou. Návštevníci môžu navštíviť dve vyhliadkové plošiny:
Hlavná vyhliadková plošina vo výške 150 metrov, ktorá ponúka panoramatický výhľad na mesto. Z tejto úrovne môžete vidieť známe miesta ako Tokyo Bay, park Shiba, Zojo-ji a v jasných dňoch dokonca aj vrchol hory Fudži.
Vyššia vyhliadková plošina, nazývaná aj "Top Deck," sa nachádza vo výške 250 metrov a poskytuje ešte pôsobivejší výhľad na mesto, najmä pri západe slnka a v noci, keď je Tokio krásne osvetlené.
Návšteva Tokyo Tower vyhliadky je dobrovoľná. Cena vyhliadky na hlavnej plošine je cca.10€, Top Deck cca.25€. Z vlastných skúseností odporúčame Top Deck vyhliadku:)
Po celodennom programe sa vrátime do hotela v Tokyu.

10.deň
Raňajky v hoteli, voľný program počas posledného dňa. Čas môžete využiť na nákup suvenírov. V poobedňajších hodinách nasleduje transfer na letisko a odlet (s 1 prestupom).
V závislosti na letových časoch môže byť návrat v 11.deň.


Minimálny počet účastníkov zájazdu je 6


Ako to funguje s platbou za verejnú dopravu? Po prílete si so sprievodcom zakúpite tzv. IC karty, ktoré si dobijete určitou sumou. Z danej karty sa Vám bude následne odrátavať cestovné. IC karta je platná pre celé Japonsko. 
V Japonsku odporúčame mať zamenenú dostatočnú hotovosť. Platba kartou nie je na niektorých miestach možná. Akceptovaná je iba platba v hotovosti. Hotovosť je možné zameniť v banke na Slovensku pred odchodom. 
Ceny stravy v Japonsku sa pohybuje v sumách podobných našim priemerným cenám v reštauráciách a nižšie. Kvalitné jedlo zakúpite v prepočte cca.za 7€-10€.
Časový posun v Japonsku je +7 hodín.
Japonsko je veľmi dobre vybavené Wi-Fi sieťou na zastávkach, staniciach a obchodoch. Nie je nevyhnutné si zakupovať dátovú kartu. 
Izby v hoteloch sú výmerovo menšie, ako hotelové izby v Európe. Vybavené sú štandardne so všetkym potrebným príslušenstvom. V niektorých hoteloch sú podávané aj typické japonské raňajky (polievka Miso, ryža, rezance a iné.. Vo väčšine však nájdete aj výber vajec, maslo, marmelády, med  a iné.)
Pri zájazde je potrebné, aby mal každý cestujúci k dispozícii smartfón s možnosťou pripojenia na Wi-Fi (z dôvodu kúpi Hakone DayPass, kde je možné na 1 mobilné zariadenie zakúpiť iba 1 lístok)


Predpokladané hotely:
Osaka - Fresa Inn Sonetsu Kitahama 3*
Kyoto - APA Hotel Kyoto Eki Higashi 3*
Tokyo - APA Hotel Shinjuku Kabukicho 3*


Dôležité informácie:
Check in do hotelov je možný po 15:00.
Check out z hotelov je možný do 10:00.


Víza:
Slovenskí občania plánujúci cestu do krajiny (vrátane detí) musia mať platný vlastný cestovný pas.
Osoby zdržiavajúce sa v krajine sú povinné mať doklad totožnosti neustále pri sebe, a to pre prípad možnej kontroly totožnosti zo strany polície. Uistite sa, že váš cestovný pas bude platný počas celého pobytu.
Minimálna platnosť cestovného dokladu sa nevyžaduje, odporúča sa, aby bol platný ešte minimálne tri mesiace po opustení krajiny.
Všetci návštevníci Japonska sú povinní vyplniť vstupný imigračný formulár, buď v on-line forme na alebo písomnej forme (dostupný je na palube lietadla alebo po prílete na letisku v Japonsku).


Predpokladané lety:

z Budapešti s China Eastern s prestupom v Šanghaji pre odlet v novembri:
1 @MU 8640  Z  04NOV BUD PVG  1130 #0545  
2  MU  225  B  05NOV PVG KIX  0855  1210  
3  MU  540  Z  13NOV HND PVG  2015  2305 
4 @MU 8639  Z  14NOV PVG BUD  0150  0705 


z Viedne s Air China s prestupom v Pekingu pre odlet v novembri:
1  CA  842  T  04NOV VIE PEK  1310 #0530  
2  CA  927  T  05NOV PEK KIX  0845  1240  
3  CA  926  S  13NOV NRT PEK  1515  1840
4  CA  841  S  14NOV PEK VIE  0240  0620  


z Budapešti s China Eastern s prestupom v Šanghaji pre odlet v máji:
1. MU 8640 V  12MAY BUDPVG HS1  1230  #0540                   
2. MU  225 L  13MAY PVGKIX HS1  0850   1210 
3. MU  524 Z  21MAY NRTPVG HS1  1350   1615 
4. MU 8639 V  22MAY PVGBUD HS1  0150   0805

z Viedne s Air China s prestupom v Pekingu pre odlet v máji:
1  CA  842  T  12MAY VIE PEK  1330 #0450  
2  CA  127  T  13MAY PEK KIX  1120  1530 
3  CA  114  S  21MAY NRT PEK  2015  2325 
4  CA  841  S  22MAY PEK VIE  0250  0650
Pri prestupoch v Čine nie sú potrebné tranzitné víza.


Cena zahŕňa:
Spiatočná letenka do/z Japonska
1 ks príručnej batožiny do 10 kg/osoba a 1ks batožiny do podpalubia do 20kg
Všetky letiskové a palivové poplatky
Program so slovensky hovoriacimi sprievodcami
Ubytovanie na 8 nocí v dvojlôžkovej izbe v 3* hoteloch s raňajkami
Transfer hotel v Tokyu - letisko v Tokyu
Poistenie insolventnosti CK


Cena nezahŕňa:
Komplexné cestovné poistenie
Transfer z letiska v Osake - hotel v Osake(presúvať sa budete z dôvodu časovej efektivity miestnou dopravou. Cena prepravy je cca.8€/osoba. Platba priamo na mieste sprievodcovi.)
Transfer hotel v Osake - hotel v Kyote(presúvať sa budete z dôvodu časovej efektivity miestnou dopravou. Cena prepravy je cca.7€/osoba. Platba priamo na mieste sprievodcovi.)
Miestna doprava v Osake, Kyote a Tokyu(presúvať sa budete z dôvodu časovej efektivity miestnou dopravou. Cena prepravy je cca.4-6€/osoba/deň. Platba priamo na mieste sprievodcovi.)
Transfer Kyoto - Tokyo rýchlovlakom Shinkhanzen(Cena prepravy je cca.90€/osoba/deň. Platba priamo na mieste sprievodcovi.)
Daypass počas programu v Hakone(celodenný lístok Hakone Daypass je v cene cca.20€/osoba. Platba priamo na mieste sprievodcovi. Daypass zahŕňa transfery z/do Tokya, zubačku, lanovky, plavbu loďou a hromadnú dopravu v Hakone)
Strava nad rámec raňajok
Vstupy do pamiatok počas programu(ceny základných vstupov do chrámov ke cca.500-600JPY = cca.3-4€/osoba/1 pamiatka)

Generované systémom ProfiTour